Çocuğunuzu kış hastalıklarından korumak için öneriler

Çocuğunuzu kış hastalıklarından korumak için öneriler

Kış aylarında kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması, kişilerle temasın artması özellikle çocukları hastalıklara karşı savunmasız hale getiriyor. Ancak kış aylarında alacağınız basit önlemlerle çocuğunuzu kış hastalıklarından koruyabilirsiniz.

Eller sık sık yıkanmalı

Çoğunuzun ellerini sabunlu suyla sık sık yıkaması, üst yolunum enfeksiyonlarından koruyacağı gibi bulaşıcı hastalıkları da önler.

Özellikte dışarıdan geldiğinde, kişilerle temas ettiğinde, ellerine doğru hapşırdığında mutlaka ellerini yıkaması gerektiğini hatırlatın.

C vitamini dopingi

Çocuğunuzu kış hastalıklarından korumak için, bol bol C vitamini almasını sağlayın. Mandalina, limon, kırmızı lahana, kuru kekik, kivi, brokoli, ıspanak ve karnabahar gibi besinler C vitamininden oldukça zenginler.

Demir ve mineral çok önemli

D vitamini ile mineraller bağışıklık sistemini güçlendirdikleri için kış mevsiminde çok önemli bir yer tutuyor. Bu yüzden çocuğunuzun sadece C vitamini değil, demir ve mineral içeren tüm besinleri düzenli tüketmesine özen gösterin.

Kat kat giydirmeyin

Dışarı çıkarken çocuğunuzu çok kalın giydirmeyin. Çünkü kat kat giydirilen kıyafetler çocuğunuzun terlemesine yol açar. Kış aylarında ısıyı koruyan kıyafetler tercih ederek, orta kalınlıkta 2-3 kat giydirmeniz yeterli olur. Isı kaybının önüne geçmek için başını da sıkı koruyun.

Hastayken öpmeyin

Hastayken çocuğunuzu öptüğünüzde onun da hasta olmasına neden olabilirsiniz. Tükürük ve ağız salgınızla temas etmemesi için hapşırırken veya öksürürken ağzınızı kapayın.

Atkı ve eldivenleri sık yıkayın

Sürekli kullanılan atkı ve eldivenler üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açabiliyor. Çocuğunuzu üst solunum yolları hastalıklarından koruyabilmek için atkı, eldiven gibi aksesuarlarını her gün yıkamanızda fayda var.

Oda ısısı sabit olmalı

Çocuğunuzu çok sıcak odada yatırmayın. Çünkü sıcak hava üst solunum yollarını kurutuyor, mukoza bütünlüğü bozulduğu için de virüsler mukozadan vücuda kolayca içeri giriyor. Odanın sıcaklığının 22-33 derece arasında sabit olması gerekiyor.

Düzenli ve yeterli uyku

Çocuğunuzu kış hastalıklardan korumak için düzenli ve yeterli uyku da büyük rol oynuyor. Çocuğunuz okul çağında ise günde ortalama 8-10 saat uyuması çok önemli.

Oyuncakların hijyeni

Çocuğunuzu kapı kolu, telefonlar, hasta birinin kişisel eşyaları gibi elle temas eden malzemelerle mümkün olduğunca temas ettirmeyin. Bu tür nesneleri ve oyuncaklarını da sık sık dezenfekte edin.

Açık alanları tercih edin

Çocuğunuzla özellikle salgın zamanlarında kapalı yerlerde zaman geçirmeyin, açık havayı tercih edin.

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir